גינת גביזון
home/projects/גינת גביזון

הפארק נמצא בחיבור בין שכונת עמידר וניצנה ושטחו כ 12 דונם.

לפני ביצוע הפארק התמודדנו עם סוגיה לא פשוטה מבחינה סטטוטורית שחילקה את המתחם לשלושה אזורים שונים ובכל אזור חלה מסגרת סטטוטורית שונה:

  1. רצועת שטח ציבורי: מחברת בין רחוב המעפילים לרחוב הרב גביזון. שטח הכולל בתוכו מגרש ספורט לא שמיש, מתקני כושר ישנים ולא מזמינים, רחבת ספסלים ופרגולה לא מנוצלות.
  2. רחוב השלושה- הרב גביזון- החלוצים:  הרחוב משמש כעורק ראשי ויחיד ליציאה מהשכונה לכיוון כביש איילון, כך שתנועת הרכבים בו מאוד אינטנסיבית בכל שעות היום. הרחוב במצבו היום מוזנח, מלא במהמורות ושקעים אין חניה מוסדרת וישנם בעיות ניקוז, בחלקים גדולים ממנו אין מדרכות משני הצדדים.

  3. 6 מגרשים פרטיים המיועדים לבניית מגורים עתידית.

אחת ממטרות התכנון הייתה להפוך את המתחם למרחב אחד, לשבור את חוקי הסטטוטוריקה. להשמיש את השטחים הריקים והלא מנוצלים לטובת הציבור. למתוח את הגבולות בין המתחמים השונים ולערוך את המרחב המבולגן ואת הכאוס הקיים לפארק המתפקד כמתחם אחד קריא, ברור ורציף.

כפעולה ראשונה הושג צו גינון זמני לשטחים הפרטיים שאפשר לנו להשמיש אותם לטובת הציבור. הוראות הצו היו מאוד מגבילות ואפשרו לנו להתערב רק לצרכי גינון. מגבלה זו התבררה במהרה דווקא כיתרון שאפשר לנו לתכנן את השטח הרחב כמשטח ענק של דשא הבנוי ממשחקי טופוגרפיה של שקעים וגבעות המושך אליו ביום יום ילדים, נערים ומבוגרים משתי השכונות וגם משכונות קרובות, אוכלוסיות שונות ומגוון פעילויות. את השטח הזה חצה שביל  שחיבר את חלקי הגן השונים שתוכנן על בסיס קיצור דרך שהעוברים ושבים עשו לפני הקמת הפארק.

כמו כן היה לנו חשוב להפוך את כביש הלא מוסדר שעבר במתחם לרחוב סטנדרטי הכולל בתוכו חניות, שדרת הולכי רגל מקומות ישיבה נטיעת עצים ותאורה.  את השטח הציבורי שנצמא בחיבור מרחוב גביזון לרחוב המעפילים חילקנו לרצועת שונות בהם הכנסנו פעילות ותכנים שונים כגון:

מתקני משחק, מתקני ספורט, פינות ישיבה רצועות גינון המורכבות מצמחים ועצים פורחים וחלקם גם עוצבו כגלי דשא.

לקוח:
עיריית בת ים

שטח:
12,000 sqm

שנה:
2013

תקציב:
1,500,000