רחבת הסינמטק
home/projects/רחבת הסינמטק

רחבת הסינמטק מהווה מוקד עירוני על רצף של ציר ירוק הקושר את מזרח העיר עם הים. היא נמצאת בליבו של מרחב עירוני תוסס ומתפקד.  רחבת הסינמטק היתה חלל קיים, זו היתה כיכר סגורה. היא כבר סומנה. היא כבר הייתה שם.  זהו מרחב שסביבתו המיידית בתהליך התחדשות: ככר גבעון והחזית המסחרית שברחוב הארבעה וחידוש מבנה הסינמטק.

הפעולה המרכזית הייתה גריעת אלמנטים מהמרחב: הסרת גדרות, קירות נמוכים וספסלים אשר חסמו את הקשר עם הרחובות הצדדיים הארבע ושפרינצק. המטרה הייתה לנקות את הקישוט. לראות מה באמת יש שם? מה חשוב לשמר? לפעמים זה בעיקר פעילות של אנשים. ע”י הסרה של האלמנטים החוסמים, מהווה הכיכר החדשה, הרחבה של חזית החנויות הפעילה של רחוב הארבעה.

זהו חלל רב תכליתי המאפשר תנועת אנשים בתוך המרחב, מנצל חזקים קיימים, מאפשר הזדמנויות חלליות חדשות המגיבות לסביבה העירונית המשתנה מצד אחד ומאפשר שמירת התרבות העירונית המתקיימת במקום שנים ארוכות מצד שני.

בכדי לאפשר מנעד רחב של תנועות ועדין לכוון ולסמן את הכניסות למבנה ולסביבתו, נוצרו קיפולי קרקע – landscape עירוני. מערכת הריצופים שהותאמה במיוחד למקום מחזקת את התנועות המרכזיות ברמיזה.  מדרגה היא מקום בתוך מרחב. ספסל מציע צורה חדשה לאופן בו העיר מארחת.

עצי הבוהינייה הקיימים נשמרו, וסביבם נפתחו ערוגות שטוחות. שילוב הללו עם הספסלים שעוצבו במיוחד מאפשרים מעין יחידות של “גני כיס” קטנים, אתנחתאות נקודתיות בתוך המרחב הגדול.

לאורך השנה הרחבה מאפשרת כנסים, הופעות והתקהלויות מסוגים שונים. מערכת התאורה שתוכננה תומכת ומאפשרת כל אחד מהמצבים. לעיתים הפעילות מתרחשת במפלס הרחוב, לעיתים במפלס הכניסה המוגבה ולעיתים בשילוב של שניהם.

לקוח:
עיריית תל אביב

שטח:
5000 מ"ר

מיקום:
תל אביב

שנה:
2011