גינת הפרפרים
home/projects/גינת הפרפרים

 בכיכר יונתן קם בית לפרפרים של בת ים. הגינה והביתן הוקמו במסגרת ניסוי הפרפרים הגדול, שמטרתו לאפשר לאוכלוסית הפרפרים המקומית להתפתח ולגדול. הגן הוא פיסת טבע בתוך העיר, מופעו משתנה בין עונות השנה, המקום מזמין את התושבים להציץ על מחזור החיים המרתק של שכניהם המעופפים.

הגן הוא אי של שקט, מקום בו ניתן להינתק משגרת היומיום ולחוות את מעוף הפרפרים בינות לצמחים וללמוד על חייהם המסקרנים. מבנה הפלדה מסמן קו מתאר של בית, מציע צל ומקום למנוחה ומפגש עם השכנים. הרשת היא תשתית לצמחים מטפסים שיגדלו ויעטפו את הביתן כולו בירוק. הצמחיה משרתת צרכים שונים במעגל חיי הפרפר: צמחים פונדקאים להטלת הביצים ולהתגלמות הזחלים, צמחי צוף למזון וצמחים המשמשים ללינה והסוואה.  הצמחים פרושים על פני השטח כולו ויוצרים מסלולי נחיתה וערוצי מעוף וחיזור הערוכים לשדה חקלאי פתוח. תמונה בהשתנות תמידית של צבעוניות עדינה נשקפת לעיני תושבי בת ים.

בשיתוף:

וינשטיין ועדיה אדריכלים

Studio Wisebear

Client:
עיריית בת-ים

Location:
בת-ים

Year:
2010